De Club

Tennisvereniging Assendelft (TVA), opgericht op 14 maart 1969, is de oudste van de twee tennisverenigingen van Assendelft. Het park aan het Rosa Manuspad 1, of zoals vroeger werd vermeld: “achter Dorpsstraat 321”,  telt 5 kunstgrasbanen en 2 smashcourt banen. Alle banen hebben verlichting, waardoor er 365 dagen per jaar tot 23.00 uur kan worden getennist.

TVA is een echte dorpsclub. Het tennispark is gelegen tussen een aantal woonwijken, en vele directe omwonenden zijn dan ook lid van de club. Maar ook vanuit de naburige dorpen weten  tennisliefhebbers ons park te vinden.

De club kenmerkt zich door gezelligheid en vele activiteiten. Het jaarlijkse Blauwe Terp Toernooi is een begrip in de Zaanstreek. Gedurende de wintermaanden wordt ieder jaar het IJspegeltoernooi gespeeld voor leden van TVA. Ook voor de jeugd worden het hele jaar door leuke evenementen georganiseerd door een hele enthousiaste jeugdcommissie.

Al sinds jaar en dag zijn er twee trainers aan de club verbonden. De een is meer prestatiegericht, de ander meer recreatief. Door deze verdeling is er voor ieder niveau van tennis de juiste begeleiding aanwezig. Een formule die zich jaar in jaar uit bewijst.

Ook al is TVA een kleine vereniging, het gemiddelde spelniveau van de club is hoog te noemen. De eerste competitieteams spelen al jarenlang mee in de hogere regionen van de landelijke competitie. Dit zorgt voor spectaculaire wedstrijden tijdens de competitiedagen.   

Het park ligt er altijd prachtig bij, met name door de harde werkers van de Onderhoudscommissie. Regelmatig krijgen we van bezoekers te horen: “Het lijkt wel een beetje op een vakantiepark”.

TVA streeft ernaar een vereniging te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, geloof of geaardheid. Dit is ook zo vastgelegd in het beleidsplan.

De vereniging zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. TVA prijst zich gelukkig met een enorm leger aan leden die zich met veel toewijding inzetten voor de club.

Samenvattend kan worden gezegd dat TVA een actieve, gezellige en bruisende club is, waar iedereen welkom is en kan tennissen op de manier die het beste bij haar of hem past.