Tenniskids competitie Jeugd t/m 12 jaar (Rood, Oranje en Groen)

Naast leuke en uitdagende trainingen op de club kunnen kinderen ook deelnemen aan een competitie. Speciaal voor deze kinderen is er de Tenniskids competitie. De competitie is zo ingericht dat ieder kind hier aan kan deelnemen, ongeacht zijn of haar niveau. De Tenniskids competitie is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kind. Dit zien we terug in de verschillende fases, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Hierdoor kunnen kinderen snel en laagdrempelig het tennisspel aanleren.
Wil je nog meer informatie lezen over de verschillende kleuren, dan verwijzen we je graag door naar een folder op de KNLTB site via deze link.

Voorjaars- en/of Najaarscompetitie
Bij de tenniskids competitie is het mogelijk om aan de voorjaarscompetitie en/of de najaarscompetitie mee te doen. Voor beide competities is een apart inschrijfformulier.

  • Voorjaarscompetitie is van eind maart tot eind april. 
  • Najaarscompetitie start in september en loopt door tot uiterlijk begin oktober.

Waar, welke dag en hoeveel tijd?
De competitie vindt plaats op zondagen (ochtend).
Een ochtend duurt gemiddeld voor:

  • Rood: 1 - 1 ½  uur
  • Oranje: 2 - 2 ½  uren
  • Groen de gehele ochtend.

Ieder team wordt ingedeeld in een poule met clubs uit de regio.
Voor Rood en Oranje geldt dat er op elke speeldag 1 tennisclub gastheer is en komen alle teams daar de wedstrijden spelen. De thuisspelende club zorgt die dag voor de wedstrijdindeling.
Voor Groen geldt dat zij iedere week tegen een ander team spelen uit of thuis. De KNLTB draagt zorg voor de poule indeling. Deze indeling zal door de jeugdcommissie bekend worden gemaakt, tevens is de planning te vinden op de site van de KNLTB. Voor vragen kun je terecht bij de jeugdcommissie.

De speeldata voor de voorjaarscompetitie 2024 zijn reeds bekend en kunnen op de speeldata voorjaarscompetitie worden ingezien.

Wijze van inschrijving, indeling en kosten
Om deel te nemen aan de competitie, moet ieder kind individueel worden ingeschreven. Bij deze inschrijving dient aangegeven te worden of je in een “vast” team wil spelen of dat je alleen als reservespeler genoteerd wil staan. Wanneer er gekozen wordt voor een “vast” team dan rekent de club erop dat je de intentie hebt om alle competitiedagen aanwezig te zijn. Helaas zijn er in de competitieperiode vaak vakanties gepland. Het is erg belangrijk om evt. verhinderingen zo snel mogelijk door te geven, zodat wij tijdig voor vervanging kunnen zorgen.

De trainers van de club, samen met de jeugdcommissie, stellen aan de hand van de inschrijvingen de competitieteams.
De ploeggrootte is:

  • Rood: minimaal 1 en maximaal 6 kinderen
  • Oranje: minimaal 2 en maximaal 6 kinderen
  • Groen: minimaal 4 en maximaal 6 kinderen

Jongens en meisjes spelen door elkaar. Er is aan de inschrijving en deelname aan deze tenniscompetitie een bijdrage verschuldigd aan de KNLTB. Rood is gratis maar voor Oranje en Groen zal TVA per team ca. 60 - 80 euro betalen.

Wat wordt er van u als ouder verwacht?
Per team dient er één ouder teamcaptain te zijn, met name om de organisatie (vervoer etc.) en communicatie (met TVA) vlot te laten verlopen. Tevens is de teamcaptain verantwoordelijk voor het noteren van de uitslagen in de digitale omgeving van de KNLTB.  Wij hopen jullie natuurlijk allemaal te treffen tijdens de verschillende competities.