Tenniscompetitie Jeugd (Tenniskids) en Junioren

De KNLTB werkt met een nieuw systeem waarbij kinderen van een bepaalde leeftijd vast in een zogenaamde ‘kleur’ spelen.

Rode kids
Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen.
Lees meer

Oranje kids
Dit zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen.
Lees meer

Groene kids
Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12e jaar.
Lees meer

Gele kids oftewel onze Junioren
KNLTB Junior competitie vanaf 11 jaar.
Er wordt gespeelt in de volgende leeftijdscategorieën:

  • 11 t/m 14 jaar
  • 11 t/m 17 jaar

De speeldagen voor de Junioren kunnen zaterdag en zondag zijn. Deze competitie wordt door de KNLTB georganiseerd. In teams van 4 à 6 jongens en/of meisjes vinden er ongeveer 7 ontmoetingen plaats met andere clubs uit de regio. Per speeldag worden er 4 singles en 2 dubbels gespeeld of bij een mix team 2 singles en 3 dubbels.
Lees meer 

Dit jaar vragen we aan u als ouder of begeleider om ons inschrijfformulier in te vullen. De inschrijving sluit op 8 juni 2022.
Wij hopen jullie natuurlijk allemaal te treffen tijdens de verschillende competities. Alvast dank!