Tenniscompetitie Junioren (Geel)

Bij de tenniscompetitie Junioren is het mogelijk om aan de voorjaarscompetitie en/of de najaarscompetitie mee te doen:

  • Voorjaarscompetitie is van eind maart tot eind april. 
  • Najaarscompetitie start in september en loopt door tot uiterlijk begin oktober.
    Voor beide competities is een apart inschrijfformulier. 

De speeldata voor de voorjaarsscompetitie 2024 kun je hier terugvinden.

Bij de tenniscompetitie Junioren zijn er twee verschillende leeftijdsgroepen met daarbij ook verschillende competitie indelingen.

Junioren 11 t/m 14 jaar
In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar en mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

Junioren 13 t/m 17 jaar
De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit:

  • meisjescompetitie
  • jongenscompetitie
  • gemengde competitie

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie worden er 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen gespeeld.

Meer informatie over hoe de junioren competitie is ingericht en met welke spelregels er gespeeld wordt is te vinden bij junioren competitie.

Waar, welke dag en hoeveel tijd?
De competitie vindt plaats op:

  • Zaterdag: Gemengd 13 t/m 17 jaar (2 singles, 2 dubbels en 1 mix)
  • Zondag: Gemengd, Jongens en Meisjes t/m 14: Hoofdklasse, 1e en 2e klasse
  • Zondag: Gemengd, Jongens en Meisjes t/m 17: Hoofdklasse, 1e en 2e klasse

Gemiddeld kun je rekening houden met een tijdsduur van 4 ½ uur per competitiedag. De KNLTB draagt zorg voor de poule indeling. Deze indeling wordt door de jeugdcommissie bekend  gemaakt, tevens is de planning te vinden op de site van de KNLTB. Voor vragen kun je terecht bij de jeugdcommissie.

Wijze van inschrijving, indeling en kosten
Om deel te nemen aan de competitie, moet ieder kind individueel worden ingeschreven. Bij deze inschrijving dient aangegeven te worden of je in een “vast” team wil spelen of dat je alleen als reservespeler genoteerd wil staan. Wanneer er gekozen wordt voor een “vast” team dan rekent de club erop dat je de intentie hebt om alle competitiedagen aanwezig te zijn. Helaas zijn er in de competitieperiode vaak vakanties gepland. Het is erg belangrijk om evt. verhinderingen zo snel mogelijk door te geven, zodat wij tijdig voor vervanging kunnen zorgen. De trainers van de club, samen met de jeugdcommissie, stellen aan de hand van de inschrijvingen de competitieteams van minimaal 5 kinderen samen. Er zijn aan de inschrijving en deelname aan deze tenniscompetitie een bijdrage ca. 70 - 80 euro per team welke door de club wordt betaald. Om deel te nemen aan deze competitie moet je lid zijn van de tennisvereniging en in het bezit zijn van een KNLTB ledenpas en de KNLTB clubapp.

Wat wordt er van u als ouder verwacht?
Per team dient er één ouder teamcaptain te zijn, met name om de organisatie (vervoer etc.) en communicatie (met TVA) vlot te laten verlopen. Tevens is de teamcaptain verantwoordelijk voor het noteren van de uitslagen in de digitale omgeving van de KNLTB.  Wij hopen jullie natuurlijk allemaal te treffen tijdens de verschillende competities.