TVA gaat voor duurzaam

TVA gaat voor duurzaam

De bedoeling is dat TVA steeds meer gaat verduurzamen.
Sinds 2013 hebben we op de banen 6 en 7 ledverlichting.
in maart 2023 is ook voor de banen 1 tm 5 de bestaande conventionele verlichting vervangen door ledverlichting. In juli 2023 heeft beschikt TVA over een hybride warmtepomp die samen met de nieuwe cv ketel tot een aanzienlijke besparing van de stookkosten gaat leiden. Deze investeringen zijn mede mogelijk gemaakt door de provicie Noord Holland die 50% van de investering vergoed heeft. Vanuit de Club van 100 is ook bijna € 10.000 beschikbaar gesteld. Met de investering i lede verlichting bespaart TVA op een gemiddelde door de weekse dag zo'n 40 Kwh aan stroom. Dde hybride warmtepomp moet zorgen dat we jaarlijks zo'n 1200 M3 gas minder gaan verbruiken. Deze investeringen leveren ons dus een aanzienlijke besparing op.  

Inmiddels staan ook extra zonnepanelen en de vervanging van onze huidige warmte terugwininstallatie op de agenda.

Zonnepanelen
Op het dak van onze Blauwe Terp liggen sinds 2013 27 zonnepanelen. Sinds 2016 liggen er achter baan 6 en 7 nog eens 51 zonnepanelen.
Al deze zonnepanelen zijn ons geschonken door de Club van 100 ( zie ook Club van 100 ).
Hiermee wekken we bij TVA ongeveer 17.000 kWh per jaar op.
Ongeveer de helft gebruiken we direct om in onze eigen electriciteitsbehoefte te voorzien. De rest leveren we nu terug aan het net.

Wilt u de opbrengst van onze zonnepanelen volgen?

Voor de zonnepanalen op het dak van de kantine kunt u de opbrengst volgen door te gaan naar de 'sunnyportal': http://www.sunnyportal.com/

Voer daar de volgende inloggegevens in:

e-mail: [email protected]  (let op: dit e-mailadres bestaat verder niet)

wachtwoord: fokuguki

Onderstaand alvast een indruk.

Voor de zonnepanelen achter baan 6 en 7 hebben we een nieuwe omvormer van een ander merk moeten aanschaffen (het oude merk was op dat moment niet leverbaar). De gegevens van het rendement van de panelen zijn nu  dus niet meer inzichtelijk via http://www.sunnyportal.com/

We zoeken naar eem manier om deze gegevens ook inzichtelijk te maken op onze website.