Nieuws

CORONA UPDATE

Nieuwe regels per 25 september: toegang clubhuis met coronatoegangsbewijs

UPDATE PER 25 SEPTEMBER

Het kabinet heeft op de persconferentie aangekondigd dat de 1.5 meter regel vanaf zaterdag 25 september losgelaten kan worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Voor alle horeca inclusief sportkantines geldt vanaf 25 september dat toegang alleen mogelijk is met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder die de kantine betreed. Op het terras is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
TVA is verplicht dit te controleren. Als we dit niet doen lopen we het risico op een boete en mogelijk zelfs sluiting van onze faciliteiten.
Dat zou erg jammer zijn. Daarom doen we een ernstig beroep op onze leden om dit serieus te nemen. Als je naar TVA komt en je gebruik wilt maken van de kantine, neem dan je coronatoegangsbewijs (QR code, een officiële negatieve Corona test niet ouder dan 24 uur of een bewijs dat je Corona gehad hebt) en een legitimatie mee en toon deze op het eerste verzoek van de daarvoor aangewezen vrijwilliger.

Als je dit bewijs niet kunt of wilt tonen willen we jullie verzoeken uit de kantine te blijven (je kunt gebruik maken van de wc en de kleedkamers via de officiële ingang. Dus niet via de schuifdeuren!) Zo maken we de situatie zo soepel mogelijk en voorkomen we onaangename momenten voor leden en vrijwilligers.

De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur. Verder blijven de basisregels van kracht. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw.

Dit geldt tevens voor de competitie. Deze regels zijn standaard en zullen ook bij de clubs gelden waar uit gespeeld wordt. Neem dus je coronatoegangsbewijs en je legitimatie mee.
Aan de aanvoerders van de thuisspelende teams wordt gevraagd dit bij ontvangst van de bezoekende teams te communiceren. Verzoek aan de teams is om de tegenstander te ontvangen op het terras. De op het terras geplaatste tent wordt tot het terras gerekend. Hiervoor is dus geen coronatoegangsbewijs nodig.

Het bestuur spreekt het vertrouwen uit dat door een en ander zo uit te voeren, we het uitvoerbaar en aangenaam voor jullie en de vrijwilligers houden.

 

UPDATE VAN 10 JULI 2021

Het clubhuis en terras worden opengesteld tot middernacht. Publiek is ook weer welkom op het park. Voor het overige gelden de onderstaande richtlijnen van 5 juni.

Meer informatie is te vinden op de website van de KNLTB

 

UPDATE VAN 5 JUNI 2021

Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op. Er zijn weer versoepelingen aangekondigd, het is alleen de vraag wat deze precies inhouden voor onze tennisvereniging en in hoeverre deze uitvoerbaar zijn.

Het clubhuis en terras mogen per 5 juni weer worden gebruikt tussen 06.00 en 22.00 uur, maar wel onder bepaalde voorwaarden.

Als bestuur hebben we besloten om de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij jullie, onze leden, te laten. Dat wil zeggen dat we het clubhuis zullen openstellen, maar dat we er van uitgaan dat jullie de volgende regels in acht zullen nemen:

 • Maak zoveel als mogelijk gebruik van het terras, zo min mogelijk van het clubhuis
 • Maximaal 24 personen tegelijk in het clubhuis
 • Maximaal 4 personen per tafel
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Maak vanaf 22.00 uur geen gebruik meer van terras en clubhuis
 • Maak gebruik van de aanwezige hygiëne-middelen

We vragen jullie met klem deze regels na te leven. Eventuele boetes zullen door TVA verhaald worden bij de betrokkenen.

Aangezien over een paar weken het vakantierooster zou ingaan, is besloten om de bardienst pas na de zomervakantie weer op te starten. Tot die tijd kun je gebruik maken van de grote koelkast in het clubhuis om zelf-meegebrachte dranken te koelen. Deze mogen op terras of in het clubhuis worden genuttigd, met inachtneming van de bovenstaande regels.

Vooralsnog handhaven we het systeem van baan reserveren via de KNLTB app.

Via  DEZE LINK vind je uitgebreide informatie en tips aangaande de nieuwe richtlijnen.

Wij hopen op jullie medewerking. We kijken uit naar de komende periode met veel tennis en gezelligheid.  

Als je vragen hebt aangaande het bovenstaande, stuur dan een e-mail aan bestuur@tvassendelft.nl

Sportieve en zonnige groet,

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 19 MEI

Beste leden van TVA,

De laatste versoepelingen (ingaande op 19 mei) hebben niet heel veel impact op onze club, behalve dat het terras weer tot 20.00 uur gebruikt mag worden. Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten. Toch zijn we positief gestemd want het begint er nu toch echt op te lijken dat het de goede kant op gaat. Als het zo doorgaat kunnen we over een paar weken echt weer gebruik maken van het clubhuis, kunnen we weer een gezellig toernooi organiseren, kunnen we weer lekker een drankje nuttigen op het terras. Wij kijken er naar uit. Houd nog even vol!

Het Bestuur  

 

UPDATE VAN 28 APRIL

Beste leden van TVA, vanaf woensdag 28 april is de avondklok komen te vervallen. We kunnen dus weer lekker doortennissen. Voor het overige blijven de maatregelen vooralsnog ongewijzigd. Het clubhuis en terras blijven dus nog even gesloten tot nader order. Voor uitgebreide informatie verwijzen we jullie naar de website van de KNLTB.

Het Bestuur  

 

UPDATE VAN 28 MAART

Beste leden van TVA,

De overheid heeft besloten om per woensdag 31 maart de avondklok met een uur te verschuiven naar 22.00 uur. Dit betekent dus dat we weer een uurtje langer mogen tennissen. De overige maatregelen blijven van kracht. 

 

UPDATE VAN 8 MAART

Beste leden van TVA,

Een klein lichtpuntje. Vanaf dinsdag 16 maart kan er weer door iedereen worden gedubbeld. De overige maatregelen blijven vooralsnog gehandhaafd, dus:

 • Clubhuis en terras blijven gesloten;
 • Baan dient vooraf gereserveerd te worden via de KLNTB club-app;
 • De avondklok geldt voor iedereen, vanaf 21.00 uur.

 

UPDATE VAN 22 JANUARI

Beste leden van TVA,

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

 • De avondklok geldt voor alle leeftijden;
 • De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel en jeugd onbeperkt) blijven ongewijzigd;
 • De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari;
 • De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht.

Gebleken is dat er de afgelopen periode toch door sommige senior-leden gedubbeld is. Wij vragen jullie met klem om dit niet te doen. Het is hele slechte PR voor onze club en bovendien riskeren we een hoge boete. Bovenal, hoe beter we ons allemaal aan de regels houden, hoe sneller we van deze vervelende situatie af zijn. Dus houd nog even vol! Wij rekenen op jullie begrip en medewerking.

Uitgebreide informatie over de maatregelen vind je op de website van de KNLTB.

Let op elkaar en blijf gezond!

Met sportieve groet,

Bestuur TVA 

 

UPDATE VAN 15 DECEMBER

De overheid heeft per 15 december een lockdown aangekondigd. Gelukkig kan er onder voorwaarden nog wel worden getennist. De volgende regels gelden tot en met 19 januari 2021:

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (excl. trainer).
 • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 17 NOVEMBER

Beste TVA leden,

Bij deze een korte update naar aanleiding van de persconferentie van 17 november. De situatie wordt weer zoals deze was voorafgaand aan de laatste aanscherping van maatregelen op 4 november jongstleden. Dit betekent dat er vanaf donderdag 19 november weer kan worden gedubbeld. Hieronder de belangrijkste punten ingaande op donderdag 19 november:

 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan;
 • Vrij tennissen en trainen is mogelijk;
 • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer);
 • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler;
 • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten;
 • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen;
 • Reserveren van een baan blijft noodzakelijk via de KLNTB club app.

Meer uitgebreide informatie vindt u op de website van de KNLTB.

Veel tennisplezier, let een beetje op elkaar en blijf gezond.

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 4 NOVEMBER

De door het kabinet aangekondigde verscherpte maatregelen houden in dat er de komende twee weken, ingaande 4 november 22.00 uur, voor spelers vanaf 18 jaar geen dubbelspel meer mogelijk is. Alleen enkelspel is toegestaan. Ook voor training geldt dat er maximaal 2 personen op de baan mogen staan. Hieronder de belangrijkste punten op een rij:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt: maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Wij hopen dat de maatregelen het gewenste effect zullen hebben en dat we binnenkort ook weer kunnen dubbelen.

Blijf gezond, met sportieve groet,

Bestuur TVA

 

 

UPDATE VAN 14 OKTOBER

Beste leden van TVA,

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen zoals aangekondigd op 13 oktober, is de KNLTB competitie per direct beëindigd, zowel voor senioren als voor jeugd. Gelukkig kunnen we wel blijven tennissen; vrij spelen en trainen kan gewoon doorgaan, zowel enkel als dubbel.

Hieronder de belangrijkste punten:

 • De competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor senioren als voor jeugd
 • Reguliere open toernooien kunnen niet doorgaan
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen (exclusief trainer), dus ook dubbelspel is toegestaan*
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten
 • Publiek is niet toegestaan
 • Reserveren van een baan blijft noodzakelijk via de KLNTB club app

* Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

We vinden het natuurlijk heel jammer dat de competitie is stilgelegd, maar aan de andere kant zijn we blij dat we in ieder geval kunnen blijven tennissen.

Meer informatie vind je op de website van de KNLTB.

Laten we hopen dat deze vervelende situatie zo snel mogelijk voorbij is. Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Sportieve groet,

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 28 SEPTEMBER

Beste leden van TVA,

Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond zijn we helaas genoodzaakt om het clubhuis vanaf morgenavond (29 september) 18.00 uur weer te sluiten. Bardiensten zullen vanaf morgen dan ook komen te vervallen, in ieder geval voor een periode van 3 weken. Tevens zullen we vanaf morgen het systeem van reserveren per KNLTB app weer invoeren. We hanteren hierbij dezelfde regels als tijdens de vorige periode:

 • Een baan reserveren kan maximaal 3 dagen van tevoren;
 • Een baan reserveren kan alleen voor een heel uur;
 • Maximaal 1 reservering per dag;
 • U kunt maximaal 4 keer in de week een uur reserveren;
 • Vergeet niet uw reservering te annuleren, mocht u verhinderd zijn.

We willen zoveel mogelijk leden de kans geven om te spelen. Tijdens de vorige periode waarbij per app moest worden gereserveerd, is gebleken dat er soms creatief met het systeem werd omgegaan. Zo werd er bijvoorbeeld 2x een enkelpartij van een uur achter elkaar gereserveerd op dezelfde baan, en werd er door de betreffende personen 2 uur achter elkaar gedubbeld. Dat soort creatieve oplossingen is ongewenst en ongepast richting andere leden die ook graag op dat tijdstip willen spelen. We rekenen op uw begrip en loyaliteit richting uw mede-leden. 

Wat de maatregelen zullen betekenen voor de competitie kunnen we op dit moment nog niet helemaal overzien. We hebben vanavond een bericht ontvangen van de KNLTB dat ze zo spoedig mogelijk met nadere informatie hieromtrent zullen komen. U zult hierover door het bestuur in de loop van deze week verder worden geïnformeerd.

Natuurlijk betreuren we deze aanscherping zeer, maar helaas is het niet anders. We hopen op uw begrip en medewerking. En we blijven het herhalen: heb je klachten, blijf thuis. Houdt afstand en gebruik je verstand. Alleen op die manier zien we elkaar binnenkort weer op een ‘normale’ manier op de baan.

Blijf gezond en sportieve groet,

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 25 AUGUSTUS

Wij hebben vernomen dat sportkantines eenzelfde protocol dienen te volgen als de reguliere horeca als het gaat om registratie van bezoekers. Voor spelers is een aparte inschrijving niet nodig omdat zij al in onze systemen (afhangbord, toernooi.nl, etc.) geregistreerd staan. Aan bezoekers (niet-spelers) van TVA zullen we vragen om zich te registreren bij de hoofdingang, buiten onder de overkapping. Dit ten behoeve van bron- en contactonderzoek. Na 14 dagen zullen de gegevens worden vernietigd. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 14 AUGUSTUS:

Beste TVA leden,

Vanaf 17 augustus zullen er weer bardiensten worden gedraaid in De Blauwe Terp. Vanaf 22 augustus zijn de clubkampioenschappen en aansluitend begint de competitie. Er zijn maatregelen genomen zoals het aanbrengen van preventieschermen bij de bar en diverse dispensers met desinfectiemiddel. Het is echter ook zaak dat we op en rond de baan, maar met name in het clubhuis, bepaalde richtlijnen in acht nemen. We beseffen dat het een hele lijst is, maar om alles in goede banen te leiden vragen we jullie vriendelijk om het onderstaande goed door te lezen en na te leven.

Allereerst: respecteer de 1,5 meter afstand en gebruik altijd je gezond verstand!

Aantal mensen en tafelgroepen

 • In het clubhuis zijn 6 genummerde tafelgroepen (zie plattegrond onderaan deze mail). Tafels en stoelen mogen niet worden verplaatst;
 • Aan elke tafelgroep mogen maximaal 4 mensen zitten. Totaal mogen in de kantine 24 mensen aanwezig zijn, exclusief kantinedienst en wedstrijdleiding;
 • Een tafelgroep is gekoppeld aan de baan waar op gespeeld wordt. De spelers van baan 1 mogen na afloop dus gaan zitten aan tafelgroep 1;
 • Een tafelgroep is primair voor spelers, niet voor kijkers. Dit is alleen toegestaan in het geval er plaatsen over zijn;
 • Spelers mogen zolang aan de tafelgroep blijven zitten, totdat de spelers na hen op de betreffende baan aanspraak maken op de betreffende tafelgroep;
 • Bij het verlaten van de tafel moet de tafel leeg en schoongemaakt worden achtergelaten, schoonmaakmiddelen zijn aanwezig.

Toegang en looproutes

 • Kom circa 10 minuten voor aanvang van je partij, niet eerder;
 • Tijdens Competitie en Clubkampioenschappen: zoek voordat je naar TVA gaat uit op welke baan je moet spelen. Is dat nog niet bekend, kies dan een ingang en ga rechtstreeks naar de wedstrijdleiding of bekijk het wedstrijdschema op het terras;
 • Er zijn 3 ingangen van de kantine (A, B en C, zie plattegrond onderaan deze mail). De baan waar je speelt, en dus de tafelgroep die daar bij hoort, bepaalt welke ingang je moet gebruiken. Tafelgroepen 1 en 2 gebruiken ingang A, tafelgroepen 3 en 4 gebruiken ingang B, tafelgroepen 5 en 6 gebruiken ingang C;
 • Er zijn verder geen looproutes in de kantine bepaald; ga alleen van je tafel voor toiletbezoek of bestelling aan de bar.

Bar en bestellingen

 • Een bestelling aan de bar mag door 1 persoon van een tafelgroep worden gedaan;
 • Mensen van een tafelgroep dienen lege glazen en flesjes te retourneren bij het meest rechtse uiteinde van de bar (zie plattegrond);
 • Bezoekers/kijkers mogen zich alleen aan de bar bevinden om een bestelling te plaatsen, of om lege glazen terug te brengen. Zij dienen hiervoor ingang A te gebruiken.

Toiletgebruik en kleedruimte

 • Op het herentoilet mogen maximaal twee personen tegelijk. Staat er bij de urinoirs al iemand, maak dan gebruik van het toilet. Indien deze ook bezet is, gelieve even te wachten op de gang;
 • De  kleedruimtes mogen worden gebruikt, evenals de douches, maar houd 1,5 meter afstand. Ook als gebruik wordt gemaakt van de kledinghaken.

 

We zijn er van overtuigd dat we met deze richtlijnen de komende periode goed uit de voeten kunnen en dat we toch op een gezellige wijze onze evenementen kunnen organiseren. Wij hopen en rekenen op jullie medewerking.

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 30 JUNI

 

Beste TVA leden,

Nieuwe richtlijnen

Zoals eerder aangekondigd kan per 1 juli weer gebruik worden gemaakt van het clubhuis en het terras. Ook de kleedkamers, toiletten en douches mogen weer in gebruik worden genomen. Wel blijven de hygiëneregels van het RIVM van kracht, dus:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten);
 • Vermijd drukte;
 • Was vaak je handen.

Er hangen dispensers met desinfectiemiddel in het clubhuis. Gebruik deze!

Meer gedetailleerde informatie over de nieuwe richtlijnen kunt u lezen op de website van de KNLTB. Algemene informatie vindt u HIER, veelgestelde vragen vindt u HIER

Afhangen

Er is besloten dat vanaf 1 juli weer gebruik zal worden gemaakt van het afhangbord in het clubhuis. Ook gelden dan weer de gebruikelijke speeltijden: 25 minuten voor enkel en 35 minuten voor dubbel.

Vanaf 1 juli kan er niet meer worden gereserveerd via de KNLTB club-app. De reserveringen die voor 1 juli al waren gedaan blijven gehandhaafd, dus voor degenen die al hadden gereserveerd geldt dat zij de baan voor 1 uur mogen gebruiken.

Bovenstaand besluit wil overigens niet zeggen dat we definitief afscheid nemen van het reserveringssysteem via de KNLTB club-app. We hebben het nu een paar maanden kunnen testen en de ervaringen lijken wisselend. Het bestuur heeft daarom besloten om de leden te vragen naar hun ervaring met dit systeem. Hiervoor zal binnenkort een enquête worden uitgestuurd aan alle TVA leden. Op basis van deze enquête zal verder worden bekeken of we na de vakantieperiode alsnog gebruik zullen gaan maken van de KNLTB app, en zoja in welke vorm.

Bardienst

Tijdens de zomervakantieperiode zal er zoals gebruikelijk geen bardienst zijn. Ook in de periode vanaf 1 juli tot en met het begin van de vakantie zal er geen bardienst zijn. In het clubhuis staat een grote koeling waar u vanaf 1 juli uw zelf meegebrachte dranken koud kunt zetten. Na de zomervakantie zullen de bardiensten weer worden opgestart. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Competitie

Inmiddels heeft zich toch weer een groot aantal teams aangemeld voor de uitgestelde voorjaarcompetitie, die nu in het najaar zal worden gespeeld. Het zal een bijzondere editie worden, waarbij we maximaal 3 teams (plus tegenstanders)  tegelijk in ons clubhuis kunnen herbergen, met inachtneming van de 1,5 meter regel. Het kan dus voorkomen dat we op een bepaald moment mensen moeten vragen om het clubhuis te verlaten. We vinden dit heel vervelend, maar het is even niet anders. We rekenen op uw begrip. De teamcaptains zijn inmiddels geïnformeerd over de  consequenties van de nieuwe richtlijnen tijdens de competitie.

Clubkampioenschappen

Zowel voor de jeugd als voor de senioren zullen de clubkampioenschappen plaatsvinden meteen na de zomervakantie, van 22 augustus tot en met 6 september. Alle drie de disciplines (enkel, mix en dubbel) zullen in deze periode gespeeld worden. We hopen dat iedereen door de opgelegde Corona-pauze tot het bot gemotiveerd is om te spelen zodat we een groot deelnemersveld mogen begroeten. De inschrijving voor de clubkampioenschappen zal binnenkort via toernooi.nl worden opengesteld.

Financiële situatie TVA

Het zal u niet verbazen dat we als sportvereniging financieel gezien een moeilijk jaar hebben. De dagelijkse barinkomsten zijn weggevallen, en ook door de inkomsten van de voorjaarscompetitie en het Blauwe Terp Toernooi kunnen we voor dit jaar een streep halen. Dat heeft voor een kleine club als TVA een grote impact op de begroting. Gelukkig hebben we altijd een gezonde financiële huishouding gedraaid. Wellicht dat we enkele geplande investeringen wat moeten uitstellen, hiervoor vragen we uw begrip. We willen alle trouwe TVA leden heel erg bedanken voor hun doorlopende steun. Als er geen al te gekke dingen gebeuren zullen we deze storm met z'n allen doorstaan. 

Tot slot

Wij wensen iedereen alvast een mooie zomervakantie toe. Blijf verstandig; als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle. Blijf tennissen, blijf gezond, we zien u graag snel weer op onze mooie tennispark!

 

Bestuur TVA

 

 

UPDATE VAN 8 JUNI

Beste leden van TVA,

Wederom kunnen we weer wat versoepelende maatregelen aankondigen. Het gaat echter stapje voor stapje. Hieronder de aanpassingen die vanaf 1 juli zullen gelden. Voor degenen die zich hebben aangemeld voor de uitgestelde voorjaarscompetitie (welke nu in het najaar zal worden gespeeld) volgt nog een aantal extra mededelingen.

 • Vanaf 1 juli mag het clubhuis weer worden betreden, echter met inachtneming van 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Vanaf 1 juli mag het terras weer worden gebruikt, met inachtneming van 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Het bestuur evalueert eind juni het gebruik van de KNLTB app voor het afhangen van de banen. Voor 1 juli vernemen jullie of en hoe we hiermee doorgaan, eventueel in combinatie met het afhangbord;
 • Zoals gebruikelijk zal er gedurende de zomervakantie-maanden geen bardienst zijn. Er wordt een grote koelkast in het clubhuis geplaatst waar u zelf-meegebrachte dranken koud kunt zetten;
 • Na de zomervakantie zal de bardienst weer in werking worden gezet, nadere informatie hierover volgt nog;
 • De toiletten zijn toegankelijk, de kleedkamers nog niet. Omkleden of douchen in het clubhuis is dus vooralsnog niet toegestaan;
 • Op de toiletten wordt een spuitfles met desinfectiemiddel geplaatst, u wordt verzocht de wc bril hiermee te reinigen na gebruik;
 • Er worden dispensers opgehangen met desinfectiemiddel voor uw handen. U wordt verzocht hier gebruik van te maken;
 • Nog even voor de goede orde: clubhuis en terras mogen tot 1 juli nog niet worden gebruikt;
 • Voor alles geldt: gebruik uw gezond verstand!

Hieronder volgen aanvullende mededelingen met betrekking tot de competitie die in september zal starten. Een en ander is onder voorbehoud, aangezien in de tussenliggende periode nog wijzigingen vanuit de overheid of vanuit de KNLTB kunnen volgen.

Competitie:

 • We kunnen maximaal 3 teams tegelijk laten spelen, met dien verstande dat er per team per speeldag maximaal 4 spelers afgevaardigd kunnen worden. Dit geldt ook voor de tegenstander. Dat komt in totaal op 24 spelers tegelijkertijd in ons clubhuis. Meer is helaas niet mogelijk, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
 • U krijgt een afgebakend deel van het clubhuis toegewezen voor uw team en uw tegenstanders.
 • Kijkers zijn welkom, maar alleen buiten en met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
 • De teams die overdag spelen zullen om 18.00 uur het clubhuis moeten verlaten, om zo plaats te maken voor de avondteams. Wel is het mogelijk om dan van het terras gebruik te maken, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
 • Er zullen duidelijke looproutes worden aangegeven. U wordt vriendelijk verzocht deze te volgen.

Nogmaals, dit is de situatie zoals we die vandaag kennen. Mochten hier nog aanpassingen op volgen, dan zullen we dat vanzelfsprekend communiceren.

Mocht u nog vragen hebben, stuurt u dan een e-mail naar bestuur@tvassendelft.nl

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking. Samen komen we deze moeilijke periode door!

 

Sportieve groet,

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 21 MEI

Beste TVA leden,

Goed nieuws! Met de recente door het kabinet aangekondigde versoepelingen hebben zowel gemeente als KNLTB groen licht gegeven om per heden weer te dubbelen. De overige regels blijven vooralsnog gehandhaafd.

Baan reserveren:

Omdat het clubhuis vooralsnog gesloten blijft, is het reserveren van een baan via de KNLTB club app noodzakelijk.

 • Een baan reserveren kan maximaal 3 dagen van tevoren
 • Een baan reserveren kan alleen voor een heel uur
 • Maximaal 1 reservering per dag
 • U kunt maximaal 4 keer in de week een uur reserveren.
 • Vergeet niet uw reservering te annuleren, mocht u verhinderd zijn

We beseffen dat het reserveren van hele uren voor een baan op sommige tijdsblokken een grote druk zal geven, en dat niet iedereen op het door zijn of haar gewenste tijdstip zal kunnen spelen. De afgelopen periode liet zien dat eigenlijk alleen op doordeweekse avonden, op de tijdsblokken van 19.00 uur en 20.00 uur een probleem ontstaat. We vragen u  daarom om even goed te kijken naar een betere spreiding. Tennissen is ook in het weekend en overdag heel erg leuk. Ook van 21.00 tot 23.00 uur is het vaak heerlijk spelen.

Nog even ter herinnering:

 • Blijf thuis als je een van de volgende symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (tot 14 dagen na het laatste contact)
 • Was thuis goed je handen voor en na het spelen
 • Houd 1,5 meter afstand, ook tijdens het spelen
 • Kom maximaal 10 minuten voor aanvang naar het TVA park
 • Het clubhuis blijft gesloten, alleen in uiterste nood kan van het toilet gebruik worden gemaakt, en natuurlijk kunnen voor spoedgevallen de AED en Eerste Hulp Kit worden gebruikt.
 • Het is vooralsnog niet toegestaan om gebruik te maken van het terras, dus u wordt vriendelijk verzocht om na het tennissen meteen weer het park te verlaten.

Op 26 mei komt het Bestuur weer bij elkaar en zal er een evaluatie plaatsvinden. Mochten naar aanleiding daarvan nog aanpassingen worden doorgevoerd, dan zullen we u daarover vanzelfsprekend informeren.

We wensen u veel tennisplezier. Hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd weer gebruik maken van terras en clubhuis.

Als u vragen heeft, stuurt u dan een mailtje naar bestuur@tvassendelft.nl

Aanvullende informatie is te vinden op de Website van de KNLTB

Sportieve groet,

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 10 MEI:

Beste TVA leden,

Zoals aangekondigd laat de overheid buitensporten weer toe, maar onder zeer specifieke voorwaarden. Vanaf aanstaande maandag 11 mei is het TVA park weer geopend voor alle leden, maar tot en met 31 mei gelden de volgende regels, welke zijn gebaseerd op de richtlijnen van de KNLTB:

 • Er kan door volwassenen (vanaf 19 jaar) vooralsnog alleen worden ge-enkeld, dubbelpartijen zijn in ieder geval tot en met 31 mei nog niet toegestaan.
 • Een uitzondering geldt voor de training, waarvoor (maximaal) 4 spelers per baan toegestaan zijn.
 • Het clubhuis blijft gesloten, dus het is niet mogelijk om af te hangen. Daarom dient u vooraf een baan te reserveren via de KNLTB clubapp. U dient deze app te downloaden, voor zover u dat nog niet heeft gedaan. Alle informatie over de app vindt u HIER
 • Een baan reserveren kan alleen voor een heel uur. U kunt maximaal 2 keer in de week een uur reserveren. Volgende week zullen we evalueren en dan kan dit eventueel nog verruimd worden. Maar voor nu willen we zoveel mogelijk leden de kans geven om een baan te reserveren, vandaar deze beperking.
 • Een baan reserveren kan maximaal 3 dagen van tevoren.
 • Het is niet mogelijk om 2 reserveringen tegelijk te maken. Pas nadat de eerste reservering geëindigd is, kunt u een nieuwe reservering maken.
 • Wij verzoeken u vriendelijk om op 1 dag maximaal voor 1 uur te reserveren.
 • Heeft u een baan gereserveerd, maar bent u verhinderd, vergeet dan niet om de reservering ongedaan te maken in de app, zodat de baan weer voor anderen beschikbaar komt. U dient de baan minimaal 90 minuten voor de reserveringstijd weer vrij te geven, zoniet dan telt het systeem het uur als gebruikt en kunt u daarna nog maar 1 keer reserveren in die week.
 • Het clubhuis is gesloten, alleen in uiterste nood kan van het toilet gebruik worden gemaakt, en natuurlijk kunnen voor spoedgevallen de AED en Eerste Hulp Kit worden gebruikt.
 • Het is niet toegestaan om gebruik te maken van het terras, dus u wordt vriendelijk verzocht om na het tennissen meteen weer het park te verlaten.
 • Voor de jeugd t/m 18 jaar blijven de regels gehandhaafd zoals in voorgaande communicatie vermeld. Er kan dus alleen worden getraind. Vrij spelen kan alleen onder toezicht van een door TVA aangestelde toezichthouder (herkenbaar aan een veiligheidshesje) en op vastgestelde tijdsblokken.
 • De tijdsblokken voor vrij spelen voor de jeugd voor de periode 11 mei t/m 31 mei zijn als volgt:  woensdag en vrijdag van 14.00 – 17.00 uur. Gedurende deze tijdsblokken is er een toezichthouder aanwezig.

Vanaf 1 juni zullen de regels zeer waarschijnlijk verder worden versoepeld, waardoor dubbelen ook weer mogelijk zal zijn. Het bestuur komt 26 mei weer bijeen en zal u daarna verder informeren over eventuele verdere aanpassingen van het protocol.

Meer informatie kunt u lezen op de website van de KNLTB

Wij hopen dat u ondanks de beperkende maatregelen toch weer in staat zult zijn om fijn een balletje te slaan. Wij wensen u daarbij veel plezier en hopen om binnenkort verdere versoepelingen te kunnen doorvoeren.

Als u vragen heeft, stuurt u dan een mailtje naar bestuur@tvassendelft.nl

Sportieve groet,

Bestuur TVA

 

UPDATE VAN 30 APRIL: 

Beste leden van TVA,

Zoals aangekondigd kan het TVA park binnenkort weer in beperkte mate opengesteld worden voor onze jeugdspelers (t/m 18 jaar). Wij hebben van de Gemeente Zaanstad een protocol ontvangen, en met dit document als uitgangspunt is besloten om vanaf zaterdag 2 mei het park dagelijks open te stellen voor jeugdleden om vrij te tennissen tussen 14.00 en 17.00 uur. Dit zal gelden tot en met het einde van de mei vakantie, zondag 10 mei. Vanaf 11 mei zullen de tennislessen voor de jeugd weer worden hervat. Wat betreft het vrij tennissen vanaf 11 mei zullen we bekijken wat de mogelijkheden zijn. Dit is ook afhankelijk van de animo. U zult hierover tegen die tijd worden geïnformeerd.

Gedurende de periode 2 mei t/m 10 mei is er tussen 14.00 en 17.00 uur altijd een toezichthouder van TVA aanwezig. Deze ziet er op toe dat de regels worden nageleefd. Het is zaak dat de aanwijzingen van de toezichthouder worden opgevolgd. Niet naleven van de regels kan gezondheid van anderen in gevaar brengen, en tevens bij controle een fikse boete voor TVA betekenen, iets dat we in deze financieel moeilijke tijden niet kunnen gebruiken.

We zijn vanzelfsprekend heel blij dat we onze jeugdspelers weer de gelegenheid kunnen geven om een balletje te slaan, ook al gaat dat gepaard met een aantal regels. Hieronder volgen deze regels, voortkomend uit het protocol van de Gemeente Zaanstad. We beseffen dat het een hele lijst is, maar in het belang van ieders gezondheid willen we iedereen vragen om ze goed te lezen en na te leven.

 

Veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen 

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;  
 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag uw kind weer sporten en naar buiten;  
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan bij TVA en ga direct na het spelen weer naar huis;
 • Kom alleen naar TVA gedurende de tijdsblokken voor vrij spelen, of wanneer je training hebt;
 • Kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar TVA;
 • Reis alleen of kom met maximaal één persoon uit je eigen huishouden;
 • Kom in sportkleding naar de sportlocatie, omkleden bij TVA is niet mogelijk;
 • Ga voordat je naar de TVA vertrekt thuis naar het toilet (het clubhuis is gesloten!); 
 • Was voor en na het spelen thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 • Douche thuis, douchen bij TVA is niet mogelijk; 
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar); 
 • Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht; 
 • Schud geen handen; 
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, de toezichthouder of bestuursleden;
 • sporters van 13 t/m 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen (behalve personen uit het eigen huishouden), dus ook tot trainers en andere sporters. Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde; 
 • Gebruik je eigen racket. Indien je een racket van een ander gebruikt, desinfecteer deze dan voor en  na het spelen met water en zeep of reinigingsdoekjes;
 • Neem een eigen bidon gevuld mee om uit te drinken; 
 • Ga meteen na je sportactiviteit weer naar huis.

  

Specifiek voor ouders en verzorgers:

 • Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen; 
 • Stem met uw kind uw contactgegevens af zoals 06-nummer;
 • Breng uw kind(eren) alleen naar TVA tijdens het tijdsblok voor vrij spelen of wanneer zij training hebben; 
 • Breng uw kind(eren) niet naar TVA als uw kind klachten heeft van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts;
 • Breng uw kind(eren) niet naar TVA als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag uw kind weer sporten en naar buiten;
 • Breng uw kind(eren) niet naar TVA als iemand in uw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat uw kind tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kan worden, moet uw kind thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Reis alleen met uw kind(eren) of kom met personen uit uw huishouden; 
 • Breng uw kind(eren) zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar TVA; 
 • Als ouder/verzorger/begeleider heeft u geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de sportactiviteit van uw kind(eren); 
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit naar TVA; 
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, begeleiders of bestuursleden; 
 • Direct na het vrij tennissen of de training haalt de ouder/verzorger de kinderen op. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is.  

 

Hartelijk dank voor jullie begrip en medewerking. Wij hopen dat dit een voorzichtig begin zal zijn van een  weg naar de situatie waarbij we weer allemaal, jong en oud, op en naast de baan zullen staan.

Mocht u vragen hebben, stuurt u dan een e-mail naar bestuur@tvassendelft.nl

Met sportieve groet,

Bestuur TVA

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Footer

Welkom bij TV Assendelft

Tennisvereniging Assendelft, opgericht op 14 maart 1969, is de oudste van de twee tennisverenigingen van Assendelft. Ons park aan het Rosa Manuspad 1, of zoals vroeger werd vermeld: “achter Dorpsstraat 321”,  telt 5 kunstgrasbanen en 2 smash court banen (die in 2013 zijn aangelegd), voorzien van een lichtinstallatie. 

Lid worden?

Klikhier om direct lid te worden

Contact

Clubhuis
De Blauwe Terp
Rosa Manuspad 1
1566 BC Assendelft

Telefoon:
075 - 687 33 76
Klik hier voor meer contactgegevens

Route opGoogle Maps